Devlet Kurumları
Gazeteler

duyurular....

Sevgili meslektaşlarım,

Odamız siz üyelerimizin katılımlarıyla 10 Ocak 2010 tarihinde olağan genel kurul toplantısını gerçekleştirmiş, yeni kadrosuyla 4 yıllık görev sürecine girmiştir. Tüm üyelerimize desteklerinden dolayı tekrar teşekkür ederiz. Bizler de sizin güven ve desteklerine layık olmaya çalışacağız.

İlk yapacağımız çalışmanın kayıt dışı istihdamı önlemek ile ilgili olacağını daha önce de sizlere söylemiştik. Konuyla ilgili İski ve İgdaş ile görüşmelerimiz başlamıştır. Ortaklaşa gerçekleştirilecek projelerle bu sorunu önemli ölçüde azaltacağımız inancındayız. Bu projelerin hayata geçirilmesi İstanbul gibi büyük bir metropolde bir süreç gerektirmektedir. Sizlerden ricamız bu süreçte bize destek olmanızdır. Bu desteği, bulunduğunuz semtte, iş için gittiğiniz semtlerde rastladığınız, vergi ve oda kaydı olmadığı halde tesisat işi yapan kişilerin telefon ve adreslerini yazılı olarak odamıza bildirmenizle gerçekleştirebilirsiniz. Sonrasında oda yönetim kurulu üyelerimiz bölge çalışması yaparak bu tesisatçıları ziyaret edecek, uyarıda bulunacak ve kanunun verdiği yetkiler doğrultusunda işlem yapacaklardır. Asıl sorun karşı karşıya kaldığımız bu problemle ilgili ciddi bir yasal yaptırımın olmamasıdır. Fakat çalışmalarımızla, üst kurumlara yapacağımız bildirimlerle elimizden geldiğince bu konunun üstüne gideceğimizi bilmenizi isteriz.

Kayıt dışı istidam milli bir meseledir. Kayıt dışı istihdamla mücadeleden sonuç alınabilmesi, meslek kuruluşlarının, sosyal güvenlik ve kamu kurumlarının, firmaların ve de üyelerimizin ortak mücadelesi ve işbirliği ile mümkündür. Bu mücadelede oda olarak elimizden geleni yapmayı kendimize görev edindiğimizi belirtmek isteriz.

Yine bir diğer önemli konu mesleğimizle ilgili gelişmeleri takip etmek ve üyelerimizi yeniliklerle buluşturarak, mesleki gelişimlerini sağlamaktır. Odamız, sektörümüzün firmalarıyla üyelerimiz arasında köprü olmayı görev edinmiştir. Her yıl Tüyap Beylikdüzü’nde Nisan ayında Unicera’nın düzenlediği fuarda TİMDER’in sponsorluğunda  ve sektörümüzden bir çok farklı firmanın desteğiyle ‘Dünya Sıhhi Tesisatçılar Günü”nü kutlamaktayız. Firmalar bu özel günde, sizlere yeni çıkan ürünlerini tanıtma fırsatı bulurken siz üyelerimiz de mesleğimizle ilgili yenilikleri takip etmekle kalmıyor, günün anısına sizlere sunulan işlerinizde kullanabileceğiniz el aletlerine sahip oluyorsunuz. Odamız ayrıca 2 yılda bir düzenlenen ISK Sodex  Fuarında da aynı şekilde etkinlikler düzenlemekte, ayrıca stant bazında da fuara iştirak etmektedir. Odamız bu tür faaliyetleri daha da arttırmayı hedeflemekte, ancak üyelerimiz gerekli iştiraki göstermemektedir. Birçok üyemizin odamıza gelip  “oturuyoruz, iş yok” sözlerine tanık oluyoruz. Bunun nedeni yalnızca ekonomik kriz değil, üyelerimizin yeniliklerden haberdar olmaması, yeni teknolojileri ve ürünleri tanımadıklarından tüketicilerin ihtiyaçlarına geniş bir yelpaze ile cevap verememesinden kaynaklanmaktadır. Bu tür faaliyetlere iştirak ederek, sizlere sunulan her türlü fırsatı değerlendirerek mesleğimizi gerektiği şekilde icra etmek biz sanatkarların en önemli görevi olmalıdır. Şu unutulmamalıdır ki, ürünlerin pazar bulabilmesi, onu kullanan tesisatçının bilgi ve becerisiyle orantılıdır. Bu da demek oluyor ki, sektörümüzün sanatkarlara her zaman ihtiyacı vardır.

Mesleğimizin geleceği ve sanatkarlarımızın emeklerinin karşılığını alabilmeleri için çalışmalarımız devam edecektir. Üyelerimizin ve meslektaşlarımızın çalışmalarımız için yapacağı eleştiri ve önerilere açık olduğumuzu, bunları gerçekleştirme yönünde hareket edileceğini önemle vurgulamaktayız. Mesleki kuruluşumuzun saygınlığını ve bugüne kadar bizlere gösterilen güveni göz ardı etmeden mesleki sorunlarımızı çözmeyi görev biliyor ve mesleki saygınlığımızın korunmasını ahlaki sorumluluğumuz kabul ediyoruz. Bu kuruluşu daima saygın tutmak tüm üyelerimizin ve meslektaşlarımızın da görevi olmalıdır. Bu yüzdendir ki mesleğimizin ehil kişilerce icra edilebilmesi için hep birlikte çalışmamız gerektiğini hatırlatıyor ve tüm meslektaşlarımızın desteğini bekliyoruz.

Son olarak, bu güne kadar odamıza destek veren tüm kurum ve kuruluşlara yönetim kurulum ve tüm üyelerimiz adına teşekkür ediyorum.

Esnaf ve sanatkar topluluğu, Cumhuriyetimizin ve demokrasimizin yılmaz bekçisi, siyasi ve ekonomik istikrarın güvencesidir. Bu değerlerimize hep birlikte sahip çıkalım.

Saygı ve sevgilerimle…

Yaşar BİTER